தமிழ்நாடு
See also: தமிழ் நாடு
Tamil
Alternative forms
- தமிழ் நாடு (tamiḻ nāṭu)
Etymology
From தமிழ் (tamiḻ, “Tamil language, Tamil people”) + நாடு (nāṭu, “country, land, province”), translates to 'Country of the Tamil people.'
Pronunciation
- IPA(key): /t̪ɐmiɻn̪aːɖu/, [t̪ɐmiɻn̪aːɖɯ]
Audio (file)
See also
- (states of India) ஆந்திரப் பிரதேசம் (āntirap piratēcam), அருணாசலப் பிரதேசம் (aruṇācalap piratēcam), அசாம் (acām), பீகார் (pīkār), சத்தீசுகர் (cattīcukar), கோவா (kōvā), குசராத் (kucarāt), அரியானா (ariyāṉā), இமாசலப் பிரதேசம் (imācalap piratēcam), சம்மு காசுமீர் (cammu kācumīr), சார்க்கண்ட் (cārkkaṇṭ), கர்நாடகம் (karnāṭakam), கேரளா (kēraḷā), மத்தியப் பிரதேசம் (mattiyap piratēcam), மகாராட்டிரம் (makārāṭṭiram), மணிப்பூர் (maṇippūr), மேகாலயா (mēkālayā), மிசோரம் (micōram), நாகாலாந்து (nākālāntu), ஒடிசா (oṭicā)/ஒரிஸ்சா (oriscā), பஞ்சாப் (pañcāp), ராஜஸ்தான் (rājastāṉ), சிக்கிம் (cikkim), தமிழ்நாடு (tamiḻnāṭu)/தமிழ் நாடு (tamiḻ nāṭu), திரிபுரா (tiripurā), உத்தரப் பிரதேசம் (uttarap piratēcam), உத்தராகண்டம் (uttarākaṇṭam), மேற்கு வங்காளம் (mēṟku vaṅkāḷam) (Category: ta:States of India)
This article is issued from Wiktionary. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.