நளி

Tamil

Signs of the Zodiac
நிறுப்பான் (niṟuppāṉ) கொடுமரம் (koṭumaram)
Tamil Wikipedia has an article about நளி.

Etymology

Compare நள்ளி (naḷḷi, crab).

Pronunciation

  • (file)
  • IPA(key): /n̪ɐɭɪ/, [n̪ɐɭi]

Noun

நளி • (naḷi) (plural நளிகள்)

  1. scorpion
  2. the zodiac sign Scorpio
    Synonyms: தேள் (tēḷ), விருச்சிகம் (viruccikam)

See also

Zodiac signs in Tamil (layout · text)
உதள் (utaḷ),
மேஷம் (mēṣam)
ஏற்றியல் (ēṟṟiyal),
ரிஷபம் (riṣapam)
ஆடவை (āṭavai),
மிதுனம் (mituṉam)
நள்ளி (naḷḷi),
கடகம் (kaṭakam)
மடங்கல் (maṭaṅkal),
சிம்மம் (cimmam)
ஆயிழை (āyiḻai),
கன்னி (kaṉṉi)
நிறுப்பான் (niṟuppāṉ),
துலாம் (tulām)
நளி (naḷi),
விருச்சிகம் (viruccikam)
கொடுமரம் (koṭumaram),
தனுசு (taṉucu)
சுறவம் (cuṟavam),
மகரம் (makaram)
குடங்கர் (kuṭaṅkar),
கும்பம் (kumpam)
மயிலை (mayilai),
மீனம் (mīṉam)

References

  • University of Madras (1924–1936) “நளி”, in Tamil Lexicon, Madras [Chennai]: Diocesan Press
This article is issued from Wiktionary. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.