கிழமை
Tamil
Etymology
From the root கிழ (kiḻa, “old”).
Pronunciation
Audio (file) - IPA(key): /kɪɻɐmɐɪ̯/
Noun
கிழமை • (kiḻamai)
Cognates
- கிழக்கதை (kiḻakkatai)
- கிழடன் (kiḻaṭaṉ)
- கிழடு (kiḻaṭu)
- கிழடுகட்டை (kiḻaṭukaṭṭai)
- கிழண்டுபோ (kiḻaṇṭupō)
- கிழத்தனம் (kiḻattaṉam)
- கிழத்தி (kiḻatti)
- கிழப்பிணம் (kiḻappiṇam)
- கிழமழை (kiḻamaḻai)
- கிழமைக்கழு (kiḻamaikkaḻu)
- கிழமைச்சூனியம் (kiḻamaiccūṉiyam)
- கிழமைவட்டம் (kiḻamaivaṭṭam)
- கிழம் (kiḻam)
- கிழம்படு (kiḻampaṭu)
- கிழவது (kiḻavatu)
- கிழவன் (kiḻavaṉ)
- கிழவி (kiḻavi)
- கிழவு (kiḻavu)
- கிழவோன் (kiḻavōṉ)
- கிழான் (kiḻāṉ)
- கிழாள் (kiḻāḷ)
References
- University of Madras (1924–1936) “கிழமை”, in Tamil Lexicon, Madras [Chennai]: Diocesan Press
This article is issued from Wiktionary. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.